Papa’s AmbachtMijn naam is Ted Bierhoff en ben geboren en getogen in Noordwijkerhout, tegenwoordig woonachtig in Noordwijk.

Na mijn studie Marketing & Communicatie ben ik in de sales beland. Als ZZP’er hielp ik ondernemers met het behalen van meer omzet, het vinden van nieuwe klanten en het groeien in het algemeen. Dit ging erg goed maar ik kwam er na 3 jaar achter dat mijn passie hier toch niet ligt. Ik geef om het contact met mensen en de vrijheid die het ZZP-leven biedt, maar kantoorwerk is niet voor mij weggelegd.

Ik ben erg reislustig en in plaats van in de sleur te blijven hangen ben ik op reis gegaan om daar te onderzoeken waar ik dan wel energie uithaal en tegelijkertijd mijn brood mee kan verdienen.

De horeca heeft altijd in mijn hart gezeten, de liefde voor lekker eten, drinken en het verzorgen van mijn gasten is er met de paplepel ingegoten door mijn ouders. Met name door mijn vader. Helaas is hij veel te vroeg overleden, maar gelukkig heeft hij ons zijn beste recepten nagelaten en zelfs nog leren maken op zijn sterfbed. Deze geweldige recepturen zijn terug te vinden als toppings op de ambachtelijke friet (vandaar de naam, Papa’s Ambacht), zo leeft hij voort in mij. 


Daarnaast draait mijn leven van jongs af aan om sporten en bewegen. Ik kan me bijna geen sport bedenken die ik niet heb uitgeoefend. Mijn fanatisme en winnaarsmentaliteit maken me tot op de dag van vandaag een slechte verliezer, maar tegelijkertijd ook iemand die niet snel de handdoek in de ring gooit.


Je zou denken dat sporten het lekkere eten en drinken weer compenseert, maar door mijn interesse in beiden ben ik er al snel achter gekomen dat dit is helaas niet is hoe het lichaam werkt. Gezonde voeding is de basis en genoeg sporten werkt ondersteunend.
Het gaat om balans, de kennis van je eigen lichaam en de dingen die je eet. Dit betekent natuurlijk niet dat je niet meer mag snacken (dit houdt niemand vol) maar het zou wel fijn zijn als snacks vers zijn en goede voedingstoffen bevatten, in plaats van diepvriesproducten vol met e-nummers en conserveringsmiddelen.

Ik woon in Noordwijk. Dit is een hippe badplaats met de status ‘kuuroord’ waar steeds meer Millennials komen wonen. Oftewel: hoogopgeleide mensen die de kennis hebben van een gezonde lifestyle. Daarnaast is de groep vegetariërs en veganisten groter dan ooit. Het verbaast me dan ook hoe moeilijk het is om op een verantwoorde manier te snacken in Noordwijk. Er is geen enkele plek waar een veganist terecht kan voor een frietje met veganistische sauzen. Alle producten komen direct uit de vriezer en zelfs verse friet is nergens te verkrijgen. 


Dit alles bracht me tot het schrijven van een businessplan voor Papa’s Ambacht. Terug naar de tijd van vóór de diepvries. Frieten zoals die oorspronkelijk in Parijs, Dinant en luik werden gemaakt. Met zorg, passie, goede olie en vooral smaakvolle, biologische aardappelen. Handgesneden, ambachtelijk bereid en dagvers. Uit onderzoek bleek dat dit is wat de gemeente Noordwijk nodig heeft. Echter was het heel moeilijk om een geschikte locatie te vinden en was de investering enorm. Om de investering laag te houden en niet afhankelijk te zijn van een bepaalde locatie moest ik kleiner gaan denken. Met behulp van mijn netwerk kwam ik tot bezinnen dat een Foodtruck de uitkomst is. Nu kan ik niet alleen Noordwijk maar heel Zuid-Holland, of zelfs heel Nederland kennis laten maken met de gouden frieten van Papa’s Ambacht.

Vanuit de foodtruck serveer ik ‘haute friture’, oftewel verse, handgesneden friet van biologisch geteelde aardappelen met een ruime selectie aan sauzen en toppings.
De toppings zijn naar receptuur van m’n vader en het geweldige recept van het zuurvlees komt van mijn allerliefste Limburgse moeder: alles gemaakt van verse ingrediënten en kruiden. Kortom, friet zoals iedereen het kent, maar dan toch anders. De kernwaarden zijn: hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en regionale productie. Al mijn producten zijn vers, biologisch en/of duurzaam geproduceerd en zijn van Nederlandse bodem.

Wil jij ook een toffe Foodtruck op jouw evenement of (bedrijfs)feest, wees er dan snel bij want alles lijkt MEANT2BE.